Ontdek, leer en innoveer

De 5 nieuwe AI-oplossingen van Microsoft

Microsoft Inspire header

 

Microsoft is constant bezig met het door ontwikkelen van haar diensten en producten. Tijdens het jaarlijkse Microsoft Inspire evenement neemt Microsoft haar partners, zoals wij, mee in deze ontwikkelingen. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en in deze blog gaan wij dieper in op de meest interessante aankondigingen. Dit jaar was het thema voornamelijk gericht op AI en de inspanningen die Microsoft levert rondom dit onderwerp. Niet geheel onverwacht aangezien de bekendheid van AI het afgelopen jaar enorm gestegen is, met ChatGPT als voornaamste voorbeeld. Een goede ontwikkeling wat ons betreft aangezien de mogelijkheden van AI enorm zijn.

Aangekondigde ontwikkelingen:

  1. Bing Chat Enterprise
  2. Copilot prijzen
  3. Proces Mining in Power Automate
  4. Microsoft 365 Backup
  5. Copilot in Microsoft Sales
  6. Copilot in Power BI
  7. Wat betekent dit voor uw organisatie?

Bing Chat Enterprise

Eén van de eerste aankondigingen die Microsoft maakte was de aankondiging van Bing Chat Enterprise, een op AI gebaseerde chat voor zakelijk gebruik met commerciële gegevensbeveiliging. Bing Chat Enterprise is toegankelijk via Microsoft Edge, de nieuwe browser van Microsoft die steeds meer geïntegreerd wordt met je Microsoft identiteit. Het grootste voordeel van Bing Chat Enterprise is de informatiebeveiliging waarvan de tool voorzien is. Wat erin gaat en eruit komt, blijft beschermd, waardoor je beheerd toegang krijgt tot betere antwoorden, meer efficiëntie en nieuwe manieren om creatief te zijn. Informatiebeveiliging blijft, terecht, een van de grootste zorgen tijdens het gebruik van AI-tools dus Microsoft zet met deze ontwikkeling een grote stap in juiste richting.

Bing Chat Enterprise

 

Microsoft Copilot

De lancering van Microsoft Copilot hangt al lange tijd in de lucht en tijdens Microsoft Inspire zijn we weer wat meer te weten komen over Copilot. Microsoft 365 Copilot is een zelflerende AI-app die je helpt om beter en efficiënter te werken. Het kan je assisteren met verschillende taken, zoals het schrijven van teksten, analyseren van gegevens, presenteren van hoogtepunten, organiseren van vergaderingen en het samenvatten van e-mails. Op basis van je zakelijke gegevens en werkcontext voorziet Copilot je van de meest relevante en nuttige antwoorden. Je kunt Copilot gebruiken in alle Microsoft apps die je dagelijks gebruikt, zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Teams. Copilot is dus echt je persoonlijke assistent vanwege het lerende vermogen en de laagdrempelige toegankelijkheid.

Microsoft maakte bekend dat Copilot beschikbaar wordt voor een prijs van $30 per maand per gebruiker. Momenteel bevindt Copilot zich nog steeds in een testfase, even afwachten dus totdat Copilot voor u beschikbaar is.

Benieuwd hoe Microsoft Copilot past binnen het AI-landschap van vandaag? Lees meer over Microsoft Copilot in onze recente blog over organisatiebrede implementatie.

Proces Mining in Power Automate

Efficiënter werken, wie wil dat nou niet? Microsoft introduceert met Proces Mining een AI-gebaseerde oplossing om organisaties te helpen met het identificeren van knelpunten in hun workflows. Met deze functie krijgt u AI-gedreven inzichten om processen te verbeteren en efficiëntie te verhogen. Met Process Mining kunnen gebruikers zien wat er gebeurt in de organisatie, AI gebruiken voor suggesties van apps en automatisering mogelijkheden en vervolgens het Power Platform gebruiken om snel oplossingen te maken.

Microsoft 365 Backup

Een van de andere nieuwe features die geïntroduceerd werd is de Microsoft 365 Backup. De Backup feature wordt een aparte tool binnen 365 voor SharePoint, OneDrive en Exchange. Het grootste voordeel van de Microsoft 365 Backup is de korte hersteltijd van data. Normaal gesproken kan dit weken of wel maanden duren maar omdat alle data van de Microsoft 365 Backup zich binnen de Microsoft-omgeving bevindt is deze veel sneller te herstellen. Eén interessante ontwikkelingen en Microsoft benadrukt hiermee nogmaals het belang van een goede Backup. Naast de Backup functionaliteit biedt de tool ook mogelijkheden voor archivering. Data die niet actief gebruikt wordt kan eenvoudig gearchiveerd worden zodat de opslagruimte beschikbaar blijft voor data die wel actief gebruikt wordt.

Microsoft 365 Backup

 

Microsoft Sales Copilot

Naast de algemene aankondigingen die organisatie breed toepasbaar zijn kwam Microsoft ook met aankondigingen die specifieker gericht zijn op bepaalde afdelingen, zoals Microsoft Sales Copilot. Met Sales Copilot kunnen verkopers profiteren van AI-functies die hen ondersteunen bij elke stap van het verkoopproces, zoals het maken van samenvattingen van verkoopkansen, het schrijven van gepersonaliseerde e-mails en het voorbereiden van vergaderingen. Sales Copilot integreert naadloos met Dynamics 365 Sales en andere CRM-systemen om verkopers realtime inzichten en aanbevelingen te bieden.

Power BI Copilot

Power BI geeft grote hoeveelheden data inzichtelijk weer aan de hand van visuele rapportages en dashboards. De grootste uitdaging is het samenstellen van deze rapportages maar met de aankondigingen die Microsoft maakte zal die uitdaging tot de verleden tijd behoren. Met behulp van Copilot kunnen gebruikers simpelweg vragen welke overzichten zij willen zien en Power BI zal deze automatisch genereren. Vervolgens kan deze data ook geanalyseerd worden en kan het voorspellende vermogen van AI gebruikt worden om vooruit te kijken.

Hoe kan uw organisatie profiteren van deze innovaties?

Deze editie van Microsoft Inspire toont nogmaals aan dat AI de toekomst is en voor grote veranderingen gaat zorgen in onze dagelijkse manier van werken. Als organisatie is het van groot belang om stapsgewijs gebruik te gaan maken van de verschillende AI-mogelijkheden. Dit begint met het omarmen van AI en zorgen dat medewerkers binnen de organisatie uitgedaagd en geïnspireerd worden om met AI aan de slag te gaan. Immers, de concurrentie maakt waarschijnlijk ook gebruik van de mogelijkheden.

Als ICT-dienstverlener zijn wij dagelijks bezig om het maximale rendement uit AI te halen en uiteraard delen wij deze kennis graag met u. Enkele maanden geleden hebben wij onze eerste lunch & learn sessies over AI gegeven en ook aankomende maanden staat er weer genoeg op het programma, zoals ons jaarlijkse evenement Aspect Connext. Veel organisaties vragen zich of hoe zij hun Microsoft-omgeving zo goed mogelijk klaar kunnen maken voor deze aanstaande ontwikkelingen. Speelt deze vraag ook bij uw organisatie of bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Vul dan hier ons contactformulier in zodat onze experts u op weg kunnen helpen.