Ontdek, leer en innoveer

De meest gestelde vragen over Microsoft Copilot beantwoord

De meest gestelde vragen over Microsoft Copilot beantwoord - Aspect ICT
Marijn Blokland
Marijn Blokland

Als Business Development-professional bij Aspect ICT is Marijn gespecialiseerd in Data & AI. Zijn expertise omvat strategische inzichten en analyses die bedrijven helpen groeien.

 

1. Welke licentie is nodig voor Copilot en is het binnen business premium beschikbaar?

Marijn Blokland: "Dit is de betaalde variant en voor de betaalde variant heb je minimaal een business premium, E3 of E5 licentie nodig. Het is beschikbaar voor zakelijke klanten en kost $30 per maand per gebruiker. Je kunt het op dit moment alleen per jaar aanschaffen."

 

2. Worden opdrachten aan Copilot van medewerkers ergens gelogd en kun je alarmen zetten op bepaalde zoekacties?

Harry Tolsma: "Nee, opdrachten aan Copilot worden niet gelogd. Er zit wel abuse monitoring in by default, maar verder wordt er niets gelogd."

 

3. Wat zijn de mogelijkheden van Copilot in Power BI?

Marijn Blokland: "Dat is één van de functionaliteiten die Copilot gaat bieden in de toekomst. Het betekent dat je Copilot voor Power BI gaat krijgen en dat hij binnen je BI-rapportages analyses kan uitvoeren. Je zou bijvoorbeeld kunnen vragen: 'Zijn er nog opvallende zaken van de afgelopen maand binnen het salesteam?' of 'Doe een prognose op basis van deze informatie'. Zo kan hij binnen je Power BI-rapportage analyses uitvoeren."

Harry Tolsma: "Ja, en op dit moment is het dus een ander product dan Copilot voor Microsoft 365. Het is een van de andere Copilots voor Microsoft Fabric en op dit moment kan hij al hele mooie rapporten en dashboards opleveren op basis van één vraag die je hem stelt. Het is al een hele krachtige tool op dit moment, maar er komen nog meer mogelijkheden in de toekomst."

 

 

4. Kan Copilot gebruikt worden in meetings georganiseerd door een andere organisatie?

Harry Tolsma: "Je kunt geen Copilot aanzetten op een meeting die georganiseerd wordt door een andere organisatie. Dit is een beperking omdat je geen toegang hebt tot de Microsoft 365 omgeving van de andere partij."

 

5. Wat gebeurt er als een bestand zichtbaar was voor Copilot maar intussen is verwijderd? Onthoudt Copilot deze informatie?

Harry Tolsma: "Nee, Copilot cachet helemaal niks. Hij gaat er weer blanco in. Op het moment dat hij een prompt krijgt, gaat hij met die prompt op dat moment de systemen in en kijkt wat er is. Als het document niet meer bestaat, vindt hij het dus ook niet meer."

 

6. Gaat Copilot voorkeuren van de gebruiker leren en wordt de output gevormd naar deze voorkeuren?

Marijn Blokland: "Ja, uiteindelijk zal Copilot leren van de interacties die je hebt. Hoewel ik zelf nog geen specifieke veranderingen heb gemerkt, zegt Microsoft dat dit wel het geval is. De tool wordt steeds beter in het begrijpen van je voorkeuren binnen je eigen Microsoft 365 omgeving."

 

7. Hoe werkt de transcriptie-functie van Copilot in Teams en is deze beschikbaar voor alle deelnemers?

Marijn Blokland: "De transcriptie functie zit sowieso in Microsoft Teams en kan bij elke meeting worden aangezet. Copilot gebruikt deze transcripties om vragen over je meeting te beantwoorden. De transcriptie moet wel draaien en dan kan Copilot daarover vragen beantwoorden, ook als je de hele meeting hebt gemist."

 

8. Kan Copilot PowerPoint-presentaties maken met de gewenste opmaak en huisstijl?

Marijn Blokland: "Op dit moment werkt het nog niet helemaal soepel, maar ik heb gehoord van onze leverancier dat dit wel in ontwikkeling is. Uiteindelijk zou je Copilot moeten kunnen vragen om een presentatie te maken in de huisstijl van je organisatie."

 

9. Hoe werkt de licentie toewijzing voor Copilot en wat is de minimale vereiste?

Harry Tolsma: "Je hebt minimaal een business premium, E3 of E5 licentie nodig. De beheerder in jullie organisatie kan de licenties toewijzen aan gebruikers. In principe, na een paar uurtjes nadat de licenties zijn toegewezen, kun je Copilot in volle capaciteit gebruiken."

 

10. Hoe werkt de adoptie van Copilot binnen verschillende bedrijfsunits?

Harry Tolsma: "Het is het gemakkelijkste om gefaseerd Copilot in te voeren in je organisatie. Begin met een specifieke unit, zoals HR, sales, of marketing, en bepaal samen met hen welke use cases het meeste waarde opleveren. Stel vragen zoals: 'Wat kost jou veel tijd?' en 'Wat vind je niet leuk om te doen?' Dit helpt je om te bepalen waar Copilot het meest van toegevoegde waarde kan zijn."

Kijk ons Copilot webinar terug

Microsoft Copilot biedt tal van mogelijkheden om de productiviteit en efficiëntie binnen organisaties te verbeteren. Door de inzichten van onze experts Harry Tolsma en Marijn Blokland te delen, hopen we dat je een beter begrip hebt van hoe je deze krachtige tool kunt inzetten binnen jouw bedrijf.

Wil je het volledige webinar terugkijken? Klik hier om toegang te krijgen tot de opname en ontdek nog meer waardevolle informatie over Microsoft Copilot.