Ontdek, leer en innoveer

De werkdag van een Microsoft Cloud Consultant

Microsoft Cloud Consultant Aspect ICT

 

Mijn naam is Stefan en ik ben alweer 2,5 jaar werkzaam voor Aspect ICT in de rol van Cloud Consultant. Vanuit mijn vorige werkgever heb ik een soortgelijke rol vervuld waarbij de focus meer lag op consultancy werkzaamheden op het vlak van Microsoft Dynamics 365 Sales. 

De start van Stefan zijn loopbaan bij Aspect ICT

Het eerste jaar bij Aspect ICT is de focus meer verlegd in het adviseren en uitvoeren van Microsoft 365 werkzaamheden in de bredere zin. Je kunt dan denken aan trajecten op het gebied van datamigratie (SharePoint), inrichting en configuratie van Office 365, SharePoint en Teams, processen digitaliseren m.b.v. bijvoorbeeld Power Automate en het organiseren van trainingen aan relaties t.b.v. een betere adoptie van het product Microsoft 365. 

In het tweede jaar is mijn rol binnen het MS365 team wat veranderd. De focus is wat meer verlegd naar bepaalde onderdelen binnen het Power Platform. Een van die onderdelen is Power Apps. Vanuit onze relaties krijgen we steeds meer vragen over de inzet van Power Apps maar ook hoe het Power Platform de relatie verder kan helpen in het omzetten van (oude) applicaties en digitaliseren van processen. 

Uiteindelijk heb ik dus mijn oude werkzaamheden ook weer deels op kunnen pakken bij Aspect ICT waar ik erg blij mee bent. Het Power Platform vind ik een interessant product en heeft de toekomst wat betreft het ontwikkelen van slimme zakelijke toepassingen. 

Kan je ons meer vertellen over je werk?

Als consultant ben je niet alleen maar bij relaties op locatie aan het werk maar ben je ook verantwoordelijk voor een juist advies. Ook deze adviserende rol vind ik een welkome afwisseling in mijn dagelijkse werkzaamheden.  

Tijdens de start van een project ga ik samen met de relatie in gesprek over hun probleem/vraagstelling om daarna een passende oplossing aan te bieden. Het leukste onderdeel is echt het uitdenken van een oplossing; hoe je processen gaat digitaliseren en welk onderdelen van het Power Platform er worden ingezet. 

Uiteraard kijken we als Cloud Consultant altijd eerst naar de mogelijkheden binnen het Microsoft 365 platform, maar mocht een oplossing binnen het MS365 platform niet volstaan, kan ik snel schakelen met mijn collega’s om een andere oplossing te verzinnen.

Wat zijn je ambities?

Onze relaties kennis laten maken met het Power Platform. Binnen Aspect ICT zijn we volop bezig met deze ontwikkelingen, d.m.v. campagnes en kennissessies proberen we meer aandacht hiervoor te creëren onder (potentiële) relaties. Bij veel organisaties is er helaas nog veel onbekend over de mogelijkheden binnen het Microsoft 365- en Power Platform. Juist een Power Apps oplossing heeft veel te bieden en geeft vooral een uitgelezen kans om de productiviteit te verhogen. 

Persoonlijk wil ik mijn kennis van het Power Platform nog verder uitbreiden door meer projecten te draaien en heb ik voor mezelf een roadmap uitgestippeld om de benodigde Microsoft certificeringen te behalen voor Power Platform Solution Architect. 

Wat maakt het leuk om bij Aspect ICT te werken? 

Wat het werken bij Aspect ICT zo leuk maakt is de sfeer binnen de organisatie. Er heerst een no-nonsens cultuur en het voelt vertrouwd. Je kunt bij iedereen binnen lopen en er wordt gelijk met je meegedacht.  

Bij Aspect ICT krijg ik de vrijheid om mijn functie in te richten zoals ik dat graag wil. We worden gestimuleerd om zelf een stip op de horizon te zetten, waarbij je alle mogelijkheden krijgt om jezelf te ontwikkelen.