Ontdek, leer en innoveer

Efficiënter werken met de Premium edities van Exact Online

Exact Online Premium Consultant

De Exact Online Premium edities zijn de ‘grote broer’ van het bekende Exact Online, maar met meer functionaliteiten en features, zodat het ook voor Exact Globe gebruikers interessant wordt om over te stappen naar de Cloud. Dat zegt David Torres, Support Consultant bij Aspect ICT. Hij praat ons bij over de vele mogelijkheden én voordelen van werken met de Premium edities van Exact Online.

Meer mogelijkheden op het gebied van connectiviteit en meer functionaliteiten om je processen verder te optimaliseren, het zijn enkele voorbeelden van de toegevoegde waarde die de Exact Online Premium edities bieden. “Met deze versies heeft Exact nu ook een oplossing in de cloud voor groeiende organisaties met complexere processen”, zegt David. Hij doelt dan onder meer op de huidige Exact Globe-gebruikers die nog vertrouwen op hun eigen serveromgeving. “Uiteindelijk verwacht ik dat ook zij de overstap maken naar een online omgeving. Wij hebben alle expertise in huis om die overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen.” 

Directe koppeling met Power BI en Teams

Eén van de grote voordelen van de Premium edities van Exact Online zijn volgens David de directe koppelingen met Power BI en Teams. “Zo kan je chatten met collega’s of rechtstreeks een Teams-vergadering inschieten vanuit het ERP-systeem, al dan niet gerelateerd aan een project. Ook is het mogelijk om vanuit de relatiekaart met een druk op de knop een telefoongesprek te starten. De koppeling met Power BI maakt het mogelijk om heel eenvoudig rapportages aan te maken en/of voort te borduren op de standaard templates binnen Exact Online Premium voor onder meer accounting, projects, warehousing en wholesale. In één oogopslag zie je de KPI’s in die dashboards. Je hoeft je niet meer in allerlei bochten te wringen om een connectie tot stand te brengen. Power BI is gewoon naadloos geïntegreerd.”

Flex en Flow functionaliteit

Andere nieuwe functionaliteiten zijn de modules Flex en Flow. “Met de module Flex kun je binnen de Premium edities van Exact Online bepaalde standaard knoppen aanmaken. Bijvoorbeeld een knop met de verwijzing naar DHL in de relatiekaart, zodat je direct vanuit de relatiekaart DHL kunt openen en verzendingen kunt klaarzetten”, legt David uit. “Ook is het met Flex mogelijk om kolommen, zoekfilters en menuopties aan te passen. De module Flow is op zijn beurt bedoeld om workflows aan te maken, zoals een financiële boeking automatiseren op basis van de gewenste condities. Of het informeren van de manager bij incorrecte invoer van een order op de verkoopafdeling. Het zorgt ervoor dat je ontzettend veel tijd bespaart.”  

Eigen Office 365-team

De Premium edities van Exact Online bieden dus meer functionaliteiten en laten zich makkelijker integreren, resumeert David. “En omdat het systeem in de cloud draait, heb je geen omkijken meer naar versie updates. Dat gebeurt automatisch. Je bent dus altijd up-to-date en bespaart daarmee ook op kosten. Veel zaken kunnen natuurlijk ook online worden opgelost door onze consultants.” Aspect ICT is al meer dan 25 jaar partner van Exact en gecertificeerd voor de Exact Online Premium edities. “Ook expertise op het gebied van  Power BI en Teams hebben we in eigen huis met ons eigen Office 365-team. We kunnen klanten dus optimaal adviseren en ondersteunen bij de (over)stap naar de Premium edities van Exact Online.”  

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de Premium edities van Exact Online voor uw organisatie? Vraag dan een persoonlijk adviesgesprek aan met Xander Verschuren.