Ontdek, leer en innoveer

Het pad van een ICT- & Security Consultant

ICT- & Security Consultant Aspect ICT

 

In dit artikel kom je meer te weten over Rijk Prosman, ICT- & Security Consultant bij Aspect ICT. We hebben hem geïnterviewd om een beeld te krijgen over zijn carrière pad en wat het werken bij Aspect ICT voor hem betekent. Wil je hier meer over weten lees dan verder!

Het pad van Rijk

In november 2009 ben ik begonnen als ICT-engineer. Na een aantal jaar ben ik doorgegroeid naar de functie Teamleider Techniek. Momenteel ben ik werkzaam als ICT- & Security Consultant. In de afgelopen jaren heb ik Aspect ICT leren kennen als een organisatie waar volop ruimte voor ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden zijn.

In de tussentijd ben ik 2 jaar weggeweest. Dat was een leerzame periode, maar ik ben wel blij om weer terug te zijn. Wat mij onder andere aansprak om terug te komen is het feit dat Aspect ICT met je meedenkt als het gaat om je ambities. Ze gaan echt op zoek naar mogelijkheden om je te blijven binden. Het is mijn doel om Aspect ICT op de kaart te zetten in de Betuwe. Ik zie daar een kans om van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor relaties. En die ruimte krijg ik ook.

Welke ontwikkelingen zijn er voor jou geweest in het bedrijf?

Ik kwam met het doel om meer met de techniek bezig te zijn. Er werd toen het volgende aangegeven: "Stel dat de techniek straks veel minder nodig is?" Dat kon ik mij 12 jaar geleden moeilijk voorstellen. Niets is minder waar dan dat. Mijn conclusie is dat als je 'de vraag achter de vraag' weet te achterhalen, je het leukste werk krijgt en de leukste relaties opbouwt. Hierdoor zijn we niet alleen in staat om oplossingen te leveren, maar mogen en kunnen we relaties ook inspireren. Aspect ICT staat voor verandering en dan zijn we weer terug bij de uitspraak van één van onze oprichters: Alles wat beweegt en verandert, blijft fris en bij de tijd! Dit heeft ervoor gezorgd dat ik in mijn functie ook altijd flexibel ben geweest.

Hoe ziet de nabije toekomst eruit?

Het is mijn verwachting dat steeds meer Enterprise oplossingen beschikbaar en betaalbaar worden voor het MKB. We zagen dit in de afgelopen jaren al duidelijk terug bij veel cloudoplossingen zoals o.a. Microsoft 365. Maar ook op securitygebied ontwikkelt dit zich. Dit is ook hard nodig aangezien MKB-ondernemingen niet minder risico lopen dan Enterprise organisaties. In deze ontwikkelingen willen we onze bijdrage leveren aan de bedrijfsvoeringen van onze relaties om ondernemingen sterker en efficiënter te maken. En dat van de Alblasserwaard tot en met de Betuwe.