Ontdek, leer en innoveer

4 Microsoft Copilot toepassingen voor een Teams vergadering

4 Microsoft Copilot toepassingen voor een Teams vergadering - Aspect ICT

 

Teams-vergaderingen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons werk. Na een uur vergaderen kan het soms lastig en tijdrovend zijn om orde te scheppen. Gelukkig maakt Copilot het eenvoudig om efficiënt de inhoud van de vergadering te overzien en hierop in te gaan. In deze blog leggen we uit hoe dit mogelijk is.

 

Mini Demo: Toepassen van Copilot in de Praktijk

In deze mini-demo kun je zien hoe je de verschillende toepassingen van Copilot daadwerkelijk in de praktijk kunt gebruiken tijdens een Teams-vergadering. Let op: de transcriptie is gemaakt met toestemming van beide deelnemers en werd opgenomen voordat de Nederlandstalige versie van Copilot beschikbaar was. Vanaf eind april zal dit nog eenvoudiger zijn, omdat vanaf dan ook Nederlandstalige prompts worden ondersteund.

4 Mogelijke Copilot toepassingen in een Teams-vergadering

1. Vat de Teams-vergadering samen met Copilot

Het kan zomaar gebeuren dat je te laat bent voor een meeting. Dan is het mogelijk om met Copilot de meeting zover je het gemist hebt of helemaal samen te vatten om op de hoogte te zijn van wat er is besproken.

 

2. Stel vervolgvragen op tijdens de Teams-vergadering met Copilot

Tijdens de meeting worden er zaken besproken waar wellicht verder op doorgevraagd moet worden. Copilot kan in dit geval een reeks aan vragen bedenken die geschikt zijn om als vervolgvragen op het onderwerp dat besproken wordt te stellen. De toegevoegde waarde hiervan is, is dat Copilot wellicht met vragen komt over het onderwerp waar je zelf niet aan gedacht hebt

3. Maak een recap van de vervolgacties met Copilot

Tijdens de Teamsmeeting worden er zaken besproken waar wellicht verder op doorgevraagd moet worden. Copilot kan in dit geval een reeks aan vragen bedenken die geschikt zijn om als vervolgvragen op het onderwerp dat besproken wordt te stellen. De toegevoegde waarde hiervan is, is dat Copilot wellicht met vragen komt over het onderwerp waar je zelf niet aan gedacht hebt.

 

4. Maak een planning n.a.v. de Teams-vergadering met Copilot

Op basis van de vervolgacties en belangrijke benoemde data kan Copilot een schema maken in een tabel, waarin dit op een overzichtelijk manier hetgeen dat besproken is wordt gevisualiseerd. Denk hierbij aan deadlines, periodes van sprints of opvolging. Copilot neemt hierin alle belangrijke data mee, waardoor er geen belangrijke momenten over het hoofd gezien worden.

 

Conclusie

Vergaderingen kunnen soms chaotisch zijn, maar met Microsoft Copilot aan je zijde wordt het allemaal een stuk overzichtelijker. Van samenvattingen tot planningen, Copilot zorgt ervoor dat jij altijd bij de les bent en efficiënt kunt werken binnen het Teams-ecosysteem.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Copilot en hoe het jouw organisatie naar nieuwe hoogten kan brengen? Lees dan ook onze eerdere blogs over Copilot:

Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis kennismakingssessie. Samen kunnen we een plan opstellen om de roadmap te doorlopen en je organisatie klaar te stomen voor succes met Microsoft Copilot!