Ontdek, leer en innoveer

Copilot: 5 praktische toepassingen binnen het Microsoft 365 pakket

5 copilot toepassingen binnen Microsoft 365 - Aspect ICT 1920 1080

 

In de wereld van technologie is het soms lastig om de toekomst te voorspellen. Misschien sta je op het punt om te verkennen of Microsoft Copilot iets voor jou is, of ben je al bezig met het verkennen van de mogelijkheden van deze tool. Om je te begeleiden, deel ik graag vijf toepassingen die relevant zijn voor iedereen op kantoor die werkt met  Microsoft Word, Exel, Powerpoint en Teams. In deze blog ontdek je hoe Microsoft Copilot jou kan helpen om efficiënter en effectiever te werken binnen het Microsoft 365-ecosysteem.

 

 

1. Efficiënter vergaderen met Copilot en Teams

Tijdens vergaderingen in Teams worden doelen, onderwerpen en vervolgacties bepaald. Door Microsoft Copilot hiervoor in te zetten, wordt informatie snel toegankelijk en gemakkelijk te begrijpen voor alle betrokkenen. Dit resulteert in verbeterde communicatie en zorgt ervoor dat iedereen op één lijn zit met betrekking tot de verwachtingen en actiepunten. 

Nieuwsgierig naar nog 4 copilot toepassingen voor effectief teams-vergaderen? Je kunt het hier lezen. 

Copilot prompt voor Teams

"What are the goals and topics from the meeting? Format each section with a bolded heading, a bulleted list, and bolded names. "

 

2. Efficiënt relatiebeheer met Copilot

Om een korte samenvatting te krijgen van alle recente communicatie en documentuitwisselingen met een specifieke persoon, kan Copilot een rol spelen. Dit helpt bij het efficiënt beheren van relaties en projecten door ervoor te zorgen dat geen details of taken over het hoofd worden gezien. Bovendien kan deze samenvatting ervoor zorgen dat medewerkers niet handmatig door verschillende applicaties en mappen hoeven te zoeken naar relevante informatie, wat de productiviteit verhoogt. 

 

Copilot prompt voor Relatiebeheer

"What's the latest from /<entity type='person'>person</entity>, organized by emails, chats, and files? "

 

3. Efficiënt e-mailbeheer met Copilot in Outlook

Copilot kan ook ondersteuning bieden bij het schrijven van e-mails. Dit is mogelijk in Outlook, maar ook in Copilot voor Microsoft 365. Hierbij kan de e-mail worden geschreven op basis van informatie uit een document, bijvoorbeeld een contract of projectplanning. Dit leidt tot een efficiënte manier van werken, omdat er minder tijd nodig is voor het formuleren en uitschrijven van een e-mail.

In de onderstaande prompt worden de prioriteiten met de hoogste urgentie voor het volgende kwartaal als onderwerp gebruikt. Dit kan elk onderwerp zijn. 

 

Copilot prompt voor e-mailbeheer

"Write an email to my team about our top priorities for next quarter from /<entity type='file'>file</entity> "

 

4. Snelle presentatiegeneratie met Copilot in PowerPoint

Voor Microsoft PowerPoint geldt precies hetzelfde als het gaat om het genereren van content op basis van een document. Bij het inzetten van Copilot in PowerPoint kan op basis van de informatie uit een document een presentatie gegenereerd worden. Dit is zeer nuttig wanneer grote documenten gevisualiseerd dienen te worden, zonder dat de nuttige informatie bepaald hoeft te worden. 

 

Copilot prompt voor het genereren van Presentaties

"Create a new presentation based on /file  "

 

4. Verbeter je documenten met Copilot suggesties in Word

 
Naast dat Copilot lange Word-documenten kan samenvatten en begrijpen, kan Copilot in Word ook suggesties geven over hoe het document verbeterd kan worden. Copilot zal in dat geval het document kritisch analyseren en specifieke aanbevelingen doen voor verbetering. Denk aan zaken als taalgebruik, structuur, inhoudelijke diepgang of presentatie. Dit is waardevol voor bijvoorbeeld academische papers, zakelijke rapporten, voorstellen en creatieve schrijfprojecten.

 

Copilot prompt voor het verbeteren van Word-bestanden

"Give me specific examples from this document on how I can improve it for <specific subject>."

 


Naast de vijf besproken toepassingen zijn er nog veel meer mogelijkheden waarvoor Copilot kan worden ingezet. Of het nu gaat om standaardgebruik of specifieke use cases voor jouw organisatie, de veelzijdigheid van deze tool biedt talloze kansen om werkprocessen te optimaliseren.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Copilot en hoe het jouw organisatie naar nieuwe hoogten kan brengen? Lees dan ook onze eerdere blogs over Copilot:

Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis kennismakingssessie. Samen kunnen we een plan opstellen om de roadmap te doorlopen en je organisatie klaar te stomen voor succes met Microsoft Copilot!