Ontdek, leer en innoveer

5 Microsoft Copilot toepassingen binnen de Copilot 365-chat

5 Microsoft Copilot toepassingen binnen de Copilot 365-chat Aspect ICT

 

Microsoft Copilot 365-chat is een extra chatvenster bovenaan de chatlijst met je interne of externe collega's. Deze chat biedt de mogelijkheid om praktische informatie te achterhalen, waar je normaal gesproken veel tijd aan moet besteden.

 

Hoe werkt dat precies? De Copilot 365-chat heeft toegang tot je SharePoint, Exchange, OneDrive en Teams-omgeving. Zo haalt de tool informatie en communicatie uit die vier platformen en kan het snel benodigde inzichten geven in een aantal seconden. Hieronder volgen enkele voorbeelden van deze toepassing. 

 

Let op: Microsoft Copilot ondersteunt momenteel alleen Engels, dus de prompts zullen in het Engels worden toegevoegd per use case. Er wordt verwacht dat de Nederlandse taal eind april beschikbaar zal zijn.

 

E-mails prioriteren met de Copilot 365-chat

In de Copilot 365-chat heb je de mogelijkheid om je e-mails te prioriteren. Als je bijvoorbeeld een lange reis hebt gemaakt van een maand, kan Copilot op basis van de inhoud van de e-mails een lijst maken met e-mails die belangrijk zijn. Zo zie je binnen enkele seconden in een oogopslag welk werk als eerste opgepakt moet worden. Dit geldt ook als je bijvoorbeeld een week inactief bent geweest op Outlook. 

Prompt
"What should be on my radar from emails last week/month?"

 

Samenvatting van Teams-communicatie waarin je bent genoemd via de Copilot 365-chat

Omdat Copilot toegang heeft tot je Teams-omgeving, kan het achterhalen in welke berichten jij als persoon bent benoemd. Ook hiervoor kun je in de Copilot 365-chat vragen om een samenvatting te maken van de berichten waarin jij benoemd bent. Zo krijg je een overzicht van eventuele taken die aan jou zijn toegewezen of van bepaalde bedrijfsprocessen waarin je betrokken bent. 

Prompt
"Summarize Teams messages where I was @mentioned this week."

 

Contactmomenten met een specifiek persoon samenvatten via de Copilot 365-chat

Met de Copilot 365-chat is het mogelijk om de contactmomenten met bijvoorbeeld een collega samen te vatten. Copilot heeft toegang tot SharePoint, OneDrive, Outlook en Teams, waardoor die het contact en de gedeelde bestanden die met de betreffende persoon gedeeld zijn kan opsommen. In praktijk: ik ben druk bezig geweest met een relatie voor een Power BI-traject in de afgelopen maand. Ik geef Copilot de opdracht om al het contact in die maand op te sommen en daar een kort verslagje van te maken dat ik kan door communiceren naar mijn teamleider.  

Prompt
"What's the latest from @(person), organized by emails, chats, and files?"

 

Vertalingen maken met de Copilot 365-chat

Copilot 365-chat kan tekst of bestand die tekst bevatten vertalen naar diverse talen. Voor internationale organisaties is dat zeer interessant om documenten beter te begrijpen of wellicht te vertalen om intern te delen. Zo zijn er tal van use cases om tekstvertaling in te zetten.

Prompt
"Translate the following text into (language):"

 

Voorbereiden voor een meeting met de Copilot 365-chat

Op basis van de vervolgacties en belangrijke benoemde data kan Copilot een schema maken in een tabel, waarin op een overzichtelijk manier hetgeen dat besproken is wordt gevisualiseerd. Denk hierbij aan deadlines, periodes van sprints of opvolging. Copilot neemt hierin alle belangrijke data mee, waardoor er geen belangrijke momenten over het hoofd gezien worden.

Prompt
"Prepare me for my next meeting with @(person) about (subject)."

 

Conclusie

Copilot 365-chat van Microsoft biedt een handige manier om snel toegang te krijgen tot belangrijke informatie binnen je Office 365-omgeving. Met functies zoals het prioriteren van e-mails, het samenvatten van Teams-chats en het voorbereiden van vergaderingen, bespaart Copilot waardevolle tijd en verhoogt het de productiviteit. Of je nu een drukke periode achter de rug hebt of internationaal samenwerkt, Copilot staat klaar om te helpen met vertalen, het overzichtelijk maken van contactmomenten en meer. Met deze diverse functionaliteiten is Copilot een waardevolle toevoeging voor elke professional die efficiënter wil werken in de digitale werkomgeving van vandaag.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Copilot en hoe het jouw organisatie naar nieuwe hoogten kan brengen? Lees dan ook onze eerdere blogs over Copilot:

Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis kennismakingssessie. Samen kunnen we een plan opstellen om de roadmap te doorlopen en je organisatie klaar te stomen voor succes met Microsoft Copilot!