Ontdek, leer en innoveer

7 Praktische toepassingen van Microsoft Copilot in PowerPoint en Word

7 Praktische toepassingen microsoft Copilot in Powerpoint en Word - Aspect ICT LinkedIn

 

Dagelijks voeren jij en je collega's repetitieve taken uit zoals documentverwerking en presentatievoorbereiding. Microsoft Copilot voor Office 365 brengt ons dichter bij een efficiëntere uitvoering van deze taken door verschillende functies binnen PowerPoint en Word te bieden. Hieronder vind je een overzicht van de functionaliteiten en mogelijkheden per Office-applicatie.

 

3 Copilot toepassingen in PowerPoint

Automatisch presentaties ontwikkelen met Copilot

Copilot helpt bij het initiële ontwerp van presentaties door automatisch secties en dia's te genereren op basis van de hoofdpunten van een gegeven document of onderwerp. Dit betekent dat je zelfs op basis van informatie uit bijvoorbeeld een Word-document of PDF een presentatie kunt maken. Dit bespaart tijd en biedt een goed gestructureerd beginpunt.

 

Verrijking van PowerPoint slides met Copilot

Doordat Copilot presentaties kan analyseren, geeft het ook de mogelijkheid om feedback te geven over de inhoud of structuur van de presentatie. In deze feedback geeft Copilot ook gelijk suggesties mee om verbeteringen door te voeren. Dit is zeer nuttig voor het finetunen van de slides. 

 

Interactieve feedback met Copilot

Copilot kan presentaties analyseren en bewerken door bijvoorbeeld visuals toe te voegen of tekstuele inhoud aan dia's toe te voegen. Hierdoor wordt de presentatie niet alleen informatiever, maar ook visueel aantrekkelijker.

 

3 Copilot toepassingen in Word

Word-document vlot opstellen met Copilot

Of het nu gaat om een contract, projectverslag of personeelshandboek, Copilot ondersteunt bij het maken van een eerste opzet door het onderwerp of bestaande inhoud om te vormen tot een goed Word document. Uiteindelijk biedt het de eerste basis om op verder te bouwen, wat een stuk nadenk werk scheelt.  

 

Samenvattingen maken met Copilot

Het gebruik van Copilot maakt het opstellen van lange documenten zoals technische handleidingen, contracten en rapporten zeer eenvoudig. Doordat Copilot binnen enkele seconden het hele document scant, kan het snel een overzicht krijgen van complexe en uitgebreide informatie.

 

Feedbackontvangen met Copilot

Net zoals in PowerPoint is Copilot ook in Word in staat om inzichtelijke feedback te geven over de structuur en inhoud van een document. Deze feedback stelt u in staat om verbeteringen door te voeren die de leesbaarheid en professionaliteit verhogen. 

 

Feedback ontvangen met Copilot

Als u veel met technische documenten of rapporten werkt, biedt Copilot een zoekfunctionaliteit om snel naar een specifiek onderwerp binnen een document te navigeren. Deze tool maakt het gemakkelijk om specifieke informatie te vinden, wat normaal gesproken veel tijd kost. Dit bespaart aanzienlijk tijd bij het doorzoeken van documenten met honderden pagina's.

 

Conclusie

Met Microsoft 365-Copilot kunnen presentaties en documenten efficiënt worden opgesteld, verbeterd en doorzocht, waardoor waardevolle tijd wordt bespaard en professionele resultaten worden behaald.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Copilot en hoe het uw organisatie naar nieuwe hoogten kan brengen? Lees dan ook onze eerdere blogs over Copilot:

Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis kennismakingssessie. Samen kunnen we een plan opstellen om de roadmap te doorlopen en je organisatie klaar te stomen voor succes met Microsoft Copilot!